Skip to content

INDIAN SUMMER

De allermooiste periode van het jaar (voor mij alleszins) komt er aan : Indian Summer. 

Heerlijke nazomeravonden op je terras. Nog een barbecue hier en daar. Cocktails smaken nog en het zonnetje kan nog lekker branden overdag.Je kan nog heerlijk volle ladingen vitamine D opdoen om de herfst en winter binnenkort te gaan trotseren. En hoewel de kledingzaken al volop de herfst- en wintercollectie in de etalage presenteren loop je nog dapper op je teenslippers rond, zo lang het kan! 

’s Avonds koelt het echter wel steeds een beetje sneller af en daarom is het een leuk idee om nu je terras wat op te pimpen met wat vachtjes. Gooi een schapenvelletje over een bank, dit geeft altijd een zeer leuk effect met steigerhouten meubels. Werk af met stoere items zoals een rieten mand, betonnen vaas en je tuin is Indian Summer proof! 

Ook in je loungebank is zo een schapenvel niet alleen heel mooi maar  ook nog eens heerlijk warm en zo kan je ’s avonds nog lekker lang buiten blijven zitten. 

Ik werk zelf heel graag met koeienhuiden en schapenvachten om die rijke warme sfeer in mijn interieurs te brengen maar ben wel heel selectief in mijn merk-keuze hierin. Mijn all-time favorite is het merk DYRESKIN ( het Noorse woord voor dierenvacht). Dit merk werkt enkel met ecologisch gelooide vachten die afkomstig zijn van dieren die een vrij leven gehad hebben en niet voor hun vacht of huid gedood zijn. 

Wil je het binnen al weer wat gezelliger maken dan kan je je tapijten weer naar boven halen. Veel mensen hebben namelijk nog steeds de gewoonte om deze voor de zomerperiode op te bergen. 

Op zoek naar een nieuw tapijt in de woonkamer? Ik blijf absolute fan van een koeienhuid als vloerkleed. Je huis krijgt er meteen een heel speciale sfeer door. Het straalt iets bijzonders uit en komt vooral tot zijn recht in een lekker wit en licht interieur. Mits mijn voorkeur voor de Scandinavische interieurstijl is dit in interieurs die ik naar mijn hand zet altijd een voltreffer.

DYRESKIN ( schapenvel v.a. €69, koeienhuid v.a. €219 bij Thinkstyle – Houthalen)  

Back To Top