Skip to content

Everyone needs a little Ibiza in their life.

Een maandje geleden gingen mijn man en ik naar Ibiza. Vanaf het moment dat mijn voeten daar de grond raken kom ik tot rust. Ik geniet volop van de unieke vibe die je alleen maar in het zonnige Ibiza kan vinden. Op interieurvlak voel ik me er altijd als een kind in een snoepjeswinkel. Ik nam me er deze keer dan ook voor om als eerste come-back artikel jullie enkele tips te geven over hoe dat heerlijk ‘Island-gevoel’ naar hier kan halen. 

Island vibes

Witte en lichte kleuren vormen de ultieme basis voor jouw Ibiza-interieur. Aangevuld met houten meubelen en accessoires van natuurlijke materialen zoals riet, stof, … Hier en daar een eye-catcher in een felle kleur mag zeker ook. Een Ibiza-stijl tapijt, (veel) kelim kussens, rieten stoelen of witte steentjes in een vaas zorgen voor dat strand gevoel. 

Hang in there baby

Een houten ladder met sfeervollichtsnoer er rond en uiteraard veel planten waaronder cactussen of de paradijsplant. Airplantjes  in plantenhangers zorgen voor de finishing touch. 

Pimp je terras

Het zonnetje is in het land en nog niet van plan om haar koffers te pakken. Pauzeer je netflix abonnement maar want lange zomeravonden, barbecues met vrienden en loungen op terras staan nu steevast op het programma.

Hieronder kan je enkele tips vinden om een heerlijke laid-back sfeer op je terras te creëren. 

  • Hang guirlandes en lampionnetjes, brand theelichtjes in lantaarns en een stoere fatboy lamp ( Fatboy €89,95 – Thinkstyle)  voor op je tafel. 
  • Daar ga ik weer… planten! Jawel hoor, groene potplanten, fleurige bloemen en je waant je meteen in een oase van rust. 
  • Heb je geen mooie terrastegels en geen budget of zin om de oude meteen te vervangen? Wat dacht je van een tapijt buiten? Wist je dat je heel wat tapijten buiten kan gebruiken? Zelfs Ikea heeft hier een leuk aanbod voor. Meteen een instagramproof sfeer op je terras en zalig voor de blote voetjes. 

(Ikea vanaf €69)

  • Een macrame schommel in een boom geeft zo een zalige uitstraling mooi om in uit te waaien maar ook om gewoon naar te kijken. ( Madam Stoltz, €75,95 Thinkstyle). Een tapijtje voor tegen een baksteenmuur geeft ook meteen een loungy bohemian Ibiza-gevoel.
Back To Top