Skip to content

‘Feng Shui’ – Gezondheid!

Als ik in mijn interieuradviezen spreek over Feng Shui dan zie ik vaak de wenkbrauwen omhoog gaan en hoor ik sommige mensen hardop denken: Dat zweverig gedoe is niets voor mij.” Waar het echter op neerkomt is dat ze er niet veel of gewoon niets van afweten.  Volgens het woordenboek betekent ‘zweverig gedoe’: onduidelijkheid, iets vaags, iets wat we nog niet kennen en onbekend is meestal onbemind. 

Je moet dan ook helemaal niet in halve meditatiestaat “ohmmm” te neuriën om ervan overtuigd te zijn dat een evenwichtige samenwerking van verschillende elementen bijdraagt tot een goede energie in je woning. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je in je leefomgeving omringd moet worden met dingen waar jij écht van houdt en die je écht gebruikt. Zonder daarbij rekening te houden met de wisselende interieurtrends. Daarom eindig ik ook al mijn interieuradviezen met mijn favoriete quote: “If you love something, it will work. That’s the only real interior design rule.”

Hieronder kan je enkele simpele tips vinden om je huis helemaal Feng Shui te maken. 

Wake up and make up

En daarmee bedoel ik: maak je bed op! Door simpelweg een paar minuten aan je ochtendroutine toe te voegen om het bed te maken zal het ’s avonds zoveel fijner zijn om weer in je slaapkamer binnen te komen. Spendeer ook tijd in het stylen van de slaapkamer. Je mag hier gerust werken met een leuke plant en decoratie. Zorg ervoor dat je al tot rust komt door gewoon de slaapkamer te betreden. Een goede nachtrust verzekerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaatsing is alles

Geen enkele woonkamer is compleet zonder een zetel. Het plaatsen hiervan kan een grote impact hebben op de ruimte. De zetelmag dan ook een prominente plaatsinnemen. In Feng Shui heet dit ‘commanding position’. Volgens Feng Shui principes is het het beste als je vanuit de zetel een duidelijk zicht hebt op wie er in de ruimte binnenkomt. Dit zorgt voor een gerust gevoel.

 

©Bank Fest Amsterdam Clay – Thinkstyle

Vliegend tapijtje 

In de woonkamer zit je vaak gezellig samen met je huisgenoten te lezen, te relaxen, of televisie te kijken. Ik zal dan ook altijd adviseren om hier met tapijt(en) te werken. Eerst en vooral om een gezellig samenhorigheidsgevoel te verkrijgen maar ook om ruimtes af te bakenen.

Check woonrepo; Julie; Heusden-Zolder; 27-11-2018

©Dyreskin koeienvel vanaf 219 – Thinkstyle

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegelshebben de mogelijkheid om een ruimteuit te breiden door hem er groterte laten uitzien. Hou wel rekening met wat de spiegel weerspiegelt, want het verdubbelt de energie van wat je ziet.

©Hub spiegel – Umbra – Thinkstyle

Groen is het nieuwe zwart

Mijn eeuwig stokpaardje is: haal planten in huis. Planten spelen een hele belangrijke rol bij het creëren van goede Feng Shui in je woonkamer. Ze voegen levenskracht-energie aan de ruimte toe. Bovendien helpen ze ook om de lucht te zuiveren en geven ze de ruimte een vleugje natuurlijke textuur. What’s not to love? 

©Potten House Doctor – Thinkstyle

Let it go 

Eén van de gemakkelijkste Feng Shui principes die je moet onthouden is ruim op!!! Sommigen zullen hierover debatteren en zeggen dat het er niet toe doet, maar de wetenschap heeft aangetoond dat overmatige rommel een negatief effect heeft op de menselijke geest en lichaam. Dus neem afscheid van wat je niet nodig hebt en niet gebruikt. Let is go! 

©House Doctor decoratie & rek – Thinkstyle

Back To Top