Skip to content

Heb jij al lichtjes in een droom gehangen?

Heel vaak komen mensen mekaar tegen in onze winkel en staan we achter de kassa een beetje te glunderen terwijl ze lekker even bijkletsen met als opener vaak‘zo leuk jou hier tegen te komen’. Al lachend noemen ze ons dan ‘hét buurtwinkeltje’ en heel vaak zeggen ze dan ‘een koffietje zou nu ideaal zijn’. Nog vaker volgen ze het op met: ’koffie serveren, dat zouden jullie nog moeten doen’! 

Dan sturen we ze met plezier naar het lokaal Italiaans caféetje langs ons want daar schenken ze de lekkerste koffie. 

Dat kleine gebaar, het doorsturen naar die lokale handelaar dat is een lichtje in iemands droom hangen

2019 werd weerom een jaar waarin heel wat vertrouwde winkels, die er soms van generatie op generatie zijn geweest noodgedwongen het straatbeeld moesten verlaten

Je hoort en leest dan overal hoe jammer dat toch is. 

Op papier en online halen we vlaggen en wimpels uit voor lokale handelaars, biologisch, ambachtelijk en fairtrade allemaal super hip om mee uit te pakken als hashtag maar in de realiteit willen we gewoon alles heel snel en liefst aan de goedkoopste prijs. 

We treuren luidop op social media dat onze lokale super leuke winkels met échte mensen vol met passie en inzet voor hun klanten hun deuren moeten sluiten maar schuimen tegelijkertijd het internet af om een paar luttele euro’s of tijd uit te sparen. 

Maar geef nu eens toe, hoe vaak ben je effectief al thuis geweest als er een pakje geleverd werd? En hoeveel tijd ben je eigenlijk al verloren met het gaan ophalen of retourneren van datzelfde pakje? 

Hoe vaak ben je niet teleurgesteld omdat het toch niet klopt met de foto, niet past of de verkeerde kleur of maat is? 

Als kleine handelaar kunnen we inderdaad niet de grote kortingen geven maar we geven wel persoonlijke service. We helpen je zoeken naar dat perfect cadeautje. We pakken het met veel liefde in, we hebben een leuk gesprekje met je. 

We verkopen geen onzin, we geven alles want we hebben dan ook alles te verliezen. 

Oprechte aandacht, een mooi gesprek, begrip, advies en empathie. En dat laatste, empathie, is zo belangrijk voor ons allen. Zonder oprechte empathie, niet enkel online, maar fysiek, voelbaar en tastbare empathie zijn we werkelijk verloren… 


De komende weken gaan velen van ons cadeaus kopen voor gezin, familie en vrienden. Cadeaus die met aandacht zijn uitgezocht voor jou als klant, cadeautjes die iets toevoegen, duurzaam zijn. 


Met elke aankoop die je doet geef je aan in wat voor soort wereld je wilt leven en hoe je staat in de huidige maatschappij. Met elke lokale aankoop hang je een lichtje in de droom van een lokale handelaar. Zodat ze sterker staan, feller schijnen en voldoende energie krijgen om er nog jaren lang voor je te staan als dat leuke buurtwinkeltje en niet te eindigen in een droevige post op facebook met massaal veel reacties onder over hoe jammer het toch wel is….

Heb jij al een lichtje in een droom gehangen? 

#lichtjesineendroomgehangen #shoplocal #thinkstyle  Back To Top